UITDEUKEN ZONDER SPUITEN

Je auto staat geparkeerd, je komt terug en er zit een deukje in het portier. Niet groot, maar net groot genoeg om je groen en geel te ergeren. Natuurlijk is er niemand meer te zien. Het geheel overspuiten van het spatbord of de deur loopt flink in de papieren. De verzekeringsmaatschappij is ook al geen optie: immers je raakt een gedeelte van je    no-claimkorting kwijt. Veelal blijft de deuk zitten. Jammer… maar beslist niet nodig dankzij een methode die steeds vaker wordt toegepast: Uitdeuken zonder spuiten. U.Z.S.

Uitdeuken zonder spuiten is een moderne kostenbesparende en milieuvriendelijke reparatiemethode om een auto mooi strak te houden. Deukjes kunnen uit het plaatwerk van de auto worden gehaald zonder dat dit deel opnieuw gespoten dient te worden waardoor er dus geen kleurverschil en lakfouten zullen komen.                                              Deze reparatie is financieel veelal voordeliger (denk hierbij aan minder de- en montage, geen voorbewerken,         geen spuiten) en dus ook beter voor het milieu.

Wanneer kan uitdeuken zonder spuiten worden toegepast? Bijna alle deuken die niet groter zijn dan 4 cm in doorsnede oftewel een 2 euro muntstuk, kunnen middels deze methode onzichtbaar uitgedrukt worden.                 Het betreft vaak deukjes veroorzaakt door winkelwagentjes, openslaan van portieren, een fiets die tegen een auto valt, parkeerdeukjes, maar ook deuken veroorzaakt door hagelstenen, vallende eikels en kastanjes.